Djur i laboratorium

Länge har det experimenterats med djur för att se hur man blir påverkad av saker och vad för slags biverkningar det finns av nya produkter som tillverkas. Men äntligen har vi människor börjat få lite vett i oss! Idag är det många produkter som inte längre djurtestas vilket absolut är rätt riktning åt rätt håll. Dagens forskare försöker äntligen att hitta andra olika sätt man kan använda sig av för att testa produkter, utan att något djur tar illa vid. Det är inte meningen att djur ska leva i laboratorium, det går helt och hållet emot naturens lag. Djur har också rätt att få leva sina egna liv där de egentligen hör hemma, i skogen! Inte inlåst i en bur. Förhoppningsvis följer mer och mer människor den här riktningen och håller vi tummarna riktigt hårt kanske det aldrig kommer behöva användas några djur i framtiden när man framställer nya produkter, det är iallafall drömmen!

Djur har också känslor

Idag uppfinner en del forskare andra sätt man kan testa produkter på. försöksdjur ska kunna ersättas med andra smarta lösningar och på så sätt inte längre skadas av oss människor. Istället för att använda ett djur som en försökskanin så har forskare idag utvecklat syntetiska produkter som efterliknar mänsklig vävnad så gott det går. Genom att istället använda dessa när man testar nya produkter så blir testerna inte bara mer exakta utan djuren tar dessutom ingen som helst skada. Djur har också känslor och genom att använda försöksdjur så skadar vi en annan själv, med vilje. Detta skapar inte bara dålig karma, det är egentligen dessutom väldigt omänskligt av oss. Vi människor vet mycket väl hur det känns att känna. Visst kanske vi människor har fler känslor än vad djur har, men det betyder inte att djur inte har några känslor alls. De vanligaste känslorna som rädsla och glädje kan vi enkelt se att även djur även känner. Skulle vi börja använda människor som försöksdjur så hade det blivit många heta diskussioner, men är det egentligen så stor skillnad att använda ett djur?

Veganska produkter där inga djur skadas

Som tur finns det många produkter idag som inte längre testas på djur, Cetaphil är en av dessa produkter, men det finns även tusentals andra varor och det produceras bara mer och mer i framtiden som komma skall. Dessutom är många av dessa produkter helt veganska, vilket betyder att inget djur någonsin har kommit till skada eller används i tillverkningen av produkten. Ju mer vi forskar i detta, desto bättre kommer framtiden att bli. Vi har idag kommit så långt fram i utvecklingen att vi kan börja framställa syntetiska saker som nästintill liknar det ursprungliga materialet. Det här gäller inte bara när man testar nya produkter för att se biverkningar eller effekter, utan även kött! Har vi riktigt tur kommer vi snart inte ens behöva äta riktigt kött heller utan snart lär det även uppfinnas syntetiskt kött som smakar och känns precis som ursprungligt kött från livs levande djur. Halleluja!

mts_sociallyviral