Ta alltid hänsyn till djurens rätt

Precis som vi människor, har djur både känslor och tankar. Djur har en del rättigheter som avser skydda dem och säkerställa att de får tillgång till allt de är berättigade till. Rättigheterna ska även förhindra att de far illa. Dessvärre räcker inte alltid djurens rättigheter till för att säkerställa deras välbefinnande. Men oavsett om du har egna djur som du vill ta hand om på bästa sätt eller om du vill förhindra att djur far illa för din skönhets skull, så finns det saker du kan göra för att se till att du gör din del för djurens rättigheter.

Om du har djur är det sista du vill tänka på att de kan råka ut för sjukdom eller olycka, men eftersom veterinärvård är väldigt dyr behöver du planera utifrån det värsta. Vilken försäkring du ska ha beror på flera faktorer, bland annat vilken typ av djur du har. Har du katter ska du se dig om efter bra kattförsäkringar med bra täckning och trygga villkor.

Viktigt med kattförsäkringar

Katter ska leva livet med fart, lek och kel. Oavsett om du har en inne- eller utekatt så finns det därför tyvärr alltid en risk för antingen sjukdom eller skada, precis som för aktiva människor. Du ska vara aktsam och se till att plocka bort saker som är farliga för katten. Det gäller allt från skadliga livsmedel som till exempel choklad som är giftigt för katter, till hårsnoddar och annat som katten kan få tag i och svälja. Det allra viktigaste du kan göra är givetvis att säkerställa att din katt har de bästa förutsättningarna för att hålla sig frisk och undan olyckor. Men om olyckan skulle vara framme, så är det sista du vill att behöva oroa dig för ekonomin och huruvida du har råd att göra det bästa för din familjemedlem. Därför ska du välja en försäkring som täcker dina ekonomiska behov om något sker, och givetvis ha premien i åtanke då du måste ha ekonomiskt utrymme även till den.

Välj cruelty free och veganskt smink

Ha för vana att alltid välja cruelty free eller veganskt smink, för att säkerställa att sminket inte testats på djur. Djurtestning är inte något humant, och du vill verkligen inte vara en bidragande faktor till att de pågår. Det finns som tur är mycket cruelty free-smink, så du behöver absolut inte vara rädd för att inte kunna hitta bra produkter. Om du dessutom väljer veganskt smink, kan du vara säker på att produkten varken innehåller animaliska ingredienser eller ingredienser som krävt inverkan på djur. Du ska också ha i åtanke att även små djur ska slippa lida. Det är inte bara djuren som de flesta av oss räknar som “söta” som ska skyddas. Exempelvis bör du vara extra observant när du köper rött läppstift, då de ofta färgsätts med löss. Kom ihåg att cruelty free inte är detsamma som veganskt, så vill du vara fullständigt djurvänlig gör du bäst i att välja veganskt. Då slipper du även granska och googla varenda ingrediens i innehållsförteckningen.

mts_sociallyviral