Det ekologiska sminket

makeup, process

Det veganska och ekologiska sminket har blivit alltmer populärt och säljs oftare. Man kan därmed dra slutsatsen att folk börjar tröttna på det traditionella sminket som både kan innehålla farliga ämnen och samtidigt vara testade på djur. Dessutom har det framkommit att eko-sminket är bättre för hyn och bidrar till en bättre hudvård. Därmed utgör det ett perfekt köp för människor som är allergiska eller har extremt känslig hy. Detta har medfört att även de vanliga sminkmärkena har börjat med åtminstone någon eller några produkter i sina serier som är helt fria från kemiska ämnen och substanser. Några kända märken på ekologiskt smink är Idun, Estelle och Thild och Body Shop men nya varumärken hittar ständigt in på marknaden och gör upp om kunderna.

Anpassa sminket till din mobil eller dina kläder

Att hitta rätt smink är inte alltid lätt och vissa personer är så enträgna och medvetna att de till och med vill anpassa sina smycken till det smink de kletar på sig på morgonen.

Många tycker även om att ha samma nyanser i ansiktet som finns på kläderna och detta är dessutom en het trend i skrivande stund. För att göra det på ett korrekt vis så ska man självklart köpa eko-smink så att man är helt rätt i tiden.

Att tänka på när man väljer ekologiskt smink

Att hitta rätt i djungeln av alla sminkmärken är inte en lätt match alla gånger. Något man kan ha i åtanke är att ekologiskt smink normalt får säljas på Apoteket. Dock finns det vissa ekologiska produkter i vissa varumärkeskollektioner men som inte får säljas på Apoteket eftersom hela kollektionen inte uppfyller kraven.

Det man ska titta på är innehållsförteckningen och se till så att det inte innehåller några farliga ämnen. Detta brukar stå angivet på förpackningen. Undvik att köpa sådant som innehåller parabener, silikon, ftalater, mineralolja, aluminium och andra ämnen som kan vara farliga. Vissa ämnen har det dock debatterats kring som mineraloljan.

Håll dig gärna till samma märke om du känner dig trygg med det, då vet du också vad du får. Kolla också gärna upp vederbörande märke på deras hemsida för att titta vad de står för och hur deras policy ser ut. Sist men inte minst är förpackningen minst lika viktig att se över då mikroplaster förstör haven och fiskarna. Välj hellre pappersförpackningar eller glas framför plast som senare hamnar ute i haven.

Använd husmorskurer

Om du vill använda husmorstips så finns det massor av eget tillverkat smink att göra. Kanske du samtidigt vill ha en söt pigtittare från förr eller ett begagnat sminkbord där du kan placera dina produkter. Då kan du hitta riktiga fynd på sajter som AllaAnnonser eller Blocket.

Det där med att ta vara på naturen och tillverka sitt eget smink eller skönhetsmedel, anses inte längre vara en töntig husmorskur. Idag börjar fler att göra på detta sätt för att det dels är billigare och dels bättre för huden. Så titta efter vad du har i kylen och skafferiet och tillverka din egen kräm m.m.

mts_sociallyviral