Lösögonfransar av mink

Alla verkar längta efter långa vippande, flirtiga ögonfransar. Skönhetsindustrin erbjuder otaliga varianter av fransar. Det finns både syntetiska och fransar gjorda av äkta hår. Till exempel hår, eller rättare sagt päls, från minkar. Trots att användning av minkpäls varit så kontroversiell de senaste åren verkar det nu blivit okej att använda djurens päls på detta sätt. Producenterna av dessa fransar hävdar att de borstar djurets päls och på så sätt kan samla in material till franstillverkningen. De anser att denna metod är human och inte skadar djuren. Ett annat tecken på den stora trenden med lösögonfransar är att man nu på många salonger börjat erbjuda lösögonfransar. De sitter halvpermanent fast på kundens ögonlock och fylls på eller byts ut med några veckors mellanrum. Detta gör att kunden kommer tillbaka till salongen med jämna mellanrum, så för salongerna är lösögonfrans-trenden en god affär.

Alternativ skönhetsvård och schysta produkter

Kvinna i päls

När man har möjlighet att resa i jobbet eller på fritiden kan man ta chansen att leta efter bra alternativ skönhetsvård. Det är trevligt att hitta ekologiska produkter som inte är testade på djur, naturligtvis. Det har faktiskt blivit lättare och lättare att resa i hela landet, även för dem som bor norrut. Det finns mycket att välja på, flyg Östersund Stockholm går flera gånger om dagen. Det bästa är att man kan vara hemma igen till kvällen om man behöver. Det finns många fina butiker och salonger att upptäcka när man reser och det är roligt att intresset för schysta produkter ökar.

Lång väg kvar

Det är många som kämpar för att få bort djurförsöken. Det finns ingen anledning att plåga djur för att göra skönhetsprodukter. Det krävs att producenterna använder bra råvaror på en gång. Då behövs inte djur för tester. Det är givetvis bättre om produkterna kan användas på människor direkt. Men trots förbud utförs djurförsök och det är en lång väg kvar innan målet är nått. Som tur är växer intresset för ekologiska, rena produkter hela tiden. Det är en självklarhet att de inte är testade på djur.

mts_sociallyviral