Kloning av djur – oetiskt

I många år har forskningen gått igenom och gjort hemska saker för att försöka uppfinna nya saker och lösningar på problem. Detta gäller speciellt när forskare testat nya mediciner eller liknande för att se reaktionerna på djur, innan de vill testa dem på människor. Idag är det dessutom mycket forskning inom kloning. Att skapa en levande organism från en och göra två av den helt enkelt. Det har gått så långt att forskare försöker klona DNA från vissa djur med ett annat djurs DNA och på så sätt skapa blandraser. Varför ska man skada djur bara för att man inte vill skada en människa? Inga djur eller människor borde bli skadade alls. Det är många som tror att vi är i ett högre värde än vad djur är, men så är inte fallet. Djur kan känna många av de känslor som vi människor också kan känna. Bara för att djuret i fråga inte kan prata ut och berätta vad den tänker eller mår, så känner den oavsett.

Forskare har lyckats klona djur

1996 genomfördes den första kloningen som lyckades, vilket var på ett får. I år har forskare lyckats skapa de första klonade aporna. Detta betyder att det inte alls känns långt kvar tills kloningsförsök på människor kommer att utföras. Vad kan egentligen kloning vara bra för? Att forskare visar att de kan mixtra med olika djurs DNA för att skapa något helt annat är bara inte rätt. Det som är rätt är att låta alla djur och alla människor få göra det de vill och som de faktiskt älskar att göra. Det är inte meningen att djur ska sitta i burar, bli testade på och med stor risk förlora sitt egna liv bara för att vi människor försöker upptäcka något nytt. Det är dags att människor vaknar upp och inser att djur är precis lika mycket värda som vi människor är och att man inte ska skada djur på något sätt. Bara för att vissa djur inte har en lika avancerad hjärna som vi människor betyder inte det att vi ska skada djuret för det. Vissa djur har samma intelligens som små barn, och barn hade forskare väl aldrig testat på?

Finns vissa som forskar utan någon utbildning

Det finns många forskare som inte har gjort klart högskoleprovet men som ändå får vara forskare, många gör dessutom viss forskning illegalt och på sådant som man egentligen inte får forska och studera. Det borde vara dags för oss människor att bli tillräckligt kloka att det är oetiskt att forska och klona djur. Det är helt enkelt inte mänskligt att vilja skada djur på det sättet, vi människor är tillräckligt smarta att komma på andra sätt att skapa nya mediciner eller andra sätt att leva längre. Att just forska i kloning för att skapa en till person med exakt samma DNA är helt enkelt bara läskigt. Eftersom djur nu har lyckats bli klonade så är det inte långt kvar innan människor blir det, men vad är det egentligen för mening? Om man behöver ett hjärta via operation så lär det istället fokusera på syntetiska kroppsdelar och organ. Vetenskap har gått så långt idag att det är där pengarna istället borde investeras.

mts_sociallyviral