Djurens rätt i Spanien

Något som har varit på tapeten under de senaste åren är tjurarnas rätt och att tjurfäktning ska förbjudas. Bland annat har Spaniens högsta domstol stoppat djurplågeriet som sker under den kritiserade och uppmärksammade festivalen Toro de la Vega där tjurar plågades till döds.

 

Detta har även Djurens Rätt skrivit om på deras hemsida och du kan bli medlem hos dem, men vill du ha hjälp med ditt företags finanser står https://www.capcito.com till förfogande. Djurens Rätt beskrev hur män under denna festival stack lansar och spjut i tjurar. Därefter fick tjurarna ligga och förblöda, samt lida till döds.

När det gäller tjurfäktningen i Spanien så är det allt fler kommuner och städer som har förbjudit tjurfäktning. Detta tack vare att allt fler röster både i Spanien men också utanför landets gränser har höjts mot tjurfäktningen. Demonstrationer och namninsamlingar har skett emot tjurfäktningar och tjurrusningar, vilket har gjort att detta har förbjudits på allt fler ställen i Spanien. Motståndet är kraftigt eftersom denna typ av aktiviteter har starka rötter i den spanska traditionen.

Den spanska kongressen har också sett till att den juridiska statusen på djur ska förändras. Djur ska inte längre betraktas som objekt utan ska istället vara levande varelser. Djurens Rätt har protesterat mot detta och tycker att djur ska betraktas som kännande varelser.

Vilda djur på cirkus

Det har genomförts stopp och gjorts olagligt att vilda djur ska uppträda på cirkus i 17 länder i Europa, samt i 7 andra länder finns det även lokala förbud. I år har Storbritannien även förbjudit att cirkus med vilda djur att uppträda. Vägen har varit lång men nu äntligen har förbudet genomförts.

I Spanien är det nästa 500 kommuner som redan har ett förbud mot att vilda djur får uppträda på cirkusar och detta bland annat i Madrid. Dessutom har spanska kulturdepartementet också slagit fast och bestämt att från och med år 2020 kommer inte cirkusar i Spanien få några ekonomiska subventioner om de har vilda djur. I samband med detta beslut tros det att även Spanien kommer finnas med på listan över de länder i Europa som har förbud mot vilda djur på cirkusar.

Slutord

Förhoppningsvis tar Spanien sitt förnuft till fånga och förbjuder djurplågeri på alla sätt, vilket förmodligen leder till att all tjurfäktning, tjurrusningar och andra sätt som firar djurplågeri stoppas. Det ska bli spännande att se hur det kommer gå för cirkusarna gällande vilda djur. För cirkus är så mycket mer än vilda djur och det finns lösningar på detta.

Det finns nämligen en tysk cirkus som har djur i hologram, vilket gör att cirkusen blir mer modern genom att använda teknik istället för vilda djur. De har 11 projektorer som ser till att 3D-djuren ser äkta ut och blir en del av cirkusförställningen.

mts_sociallyviral